virtual reality pop-up cinema

Vandaag, tijdens het Media Park Jaarcongres, is de SWITCH volledig omgetoverd tot een ‘VR Pop-up Cinema’. In deze pop-up cinema beleef je in 10 minuten de tofste virtual reality films. Je kunt kiezen uit drie verschillende filmselecties in een bepaald thema. Overleef jij de enge horror filmselectie? Beleef je de kracht van VR in documentaire en fictie? Of ga je voor de vrolijke fun filmselectie? Hoe dan ook, het enige dat je hoeft te doen is achterover leunen en genieten van de VR ervaring van je keuze!

And.. action!

De ‘VR Pop-up Cinema’ is geopend vanaf 09.00 uur tot 17.00 uur en is helemaal gratis! Kom naar de SWITCH en neem plaats op de bioscoopstoelen om een plekje in de pop-up cinema te bemachtigen. Wie het eerst komt, wie het eerst maalt!

Samsung Gear VR + Samsung Galaxy S7

Een Samsung Galaxy S6 die je met de Samsung Gear VR van het ene op het andere moment in een compleet nieuwe wereld doet belanden. Een wereld die voorheen onbereikbaar was. De Samsung Gear VR is zonder twijfel een van de beste mobiele virtual reality-brillen die er op dit moment bestaan. De bril weegt haast niks en omdat je de Samsung Galaxy S6 er gewoon in kunt klikken, heb je geen last van allerlei draden en snoeren. De bril is gemakkelijk op en af te zetten en via de banden aan de zij – en bovenkant is hij simpel te verstellen. Boven op de Gear VR zit een draaiwieltje waarmee je de scherpte van het beeld kunt afstellen op je eigen ogen, ook voor brillendragers is de Gear VR perfect te gebruiken.

360° chairs

Omdat de virtual reality films zich overal om je heen afspelen, zijn de herkenbare rode bioscoopstoelen vervangen door draaistoelen. Hierdoor kun je moeiteloos zien wat er voor, achter, boven, onder en links en rechts van je gebeurt. Geen pijn aan je nek dus.

Koptelefoon

Steeds meer virtual reality films bevatten niet alleen 360 graden beeldmateriaal, maar ook geluid dat als het ware meedraait met je hoofd. Dit voegt een bijzondere dimensie toe aan de virtuele ervaring. Tijdens de voorstelling krijgt iedereen daarom een eigen Sennheiser HD 201 koptelefoon. Deze is licht, verstelbaar , zit prettig op het hoofd en garandeert bovenal steengoede geluidskwaliteit.

The VR Cinema + &samhoud media

The VR Cinema is een concept van &samhoud media dat voor het eerst gestalte kreeg in de vorm van Europa’s eerste virtual reality pop-up bioscoop die na een tour langs diverse grote steden in Nederland, Duitsland en Zwitserland nu permanent in Amsterdam is neergestreken. Na de opening in de Nederlandse hoofdstad en recentelijk in Berlijn, nu dus ook heel even op het Media Park!