‘Multidisciplinaire oefening’ goed verlopen

Woensdagavond 9 december oefenden de hulpdiensten van Veiligheidsregio Gooi en Vechtstreek (Brandweer, GHOR en Bevolkingszorg) onder het toeziend oog van burgemeester Pieter Broertjes op het Media Park. Ook de politie, bewoners van het Media Park en docenten en leerlingen van de opleiding Media en Evenemententechniek van het MBO College Hilversum maakten deel uit van de oefening.

Scenario oefening: ‘Niet te filmen’
Tijdens de opbouw van een evenement in Studio 6 stortte het decor waaraan docenten en leerlingen werkten plotseling in. Meerdere leerlingen (gespeeld door lotusslachtoffers) raakten bedolven onder delen van het decor. De bedrijfshulpverlening van het MBO College Hilversum en het Media Park werd ingeschakeld, die vervolgens groot alarm sloeg en 112 belde. Na iets minder dan anderhalf uur waren alle ‘slachtoffers’ gestabiliseerd, bevrijd en voor verdere behandeling door de ambulancedienst afgevoerd.

Alle betrokkenen kijken terug op een geslaagde oefening en zijn vooral positief over de manier waarop is samengewerkt.

Het doel van de oefening op het Media Park was het beoefenen van de onderlinge communicatie tussen de diverse deelnemers en het beoefenen en testen van procedures.

Laatste nieuws

Nieuws
ALBERT HEIJN OPENT AH TO GO OP HET MEDIA PARK
Nieuws van bewoners
NEP en MediaMonks zetten wereldwijd nieuwe standaard voor virtual events met nieuwe samenwerking.
Nieuws van bewoners
Afsluiting Oosterengweg: pak de ring of pak de fiets!
Nieuws
NEP verlengt huurovereenkomst op Media Park tot 2035.
Nieuws
United verlengt huurovereenkomst op Media Park tot 2032.
Nieuws
NEP VERLENGT HUUROVEREENKOMST OP HET MEDIA PARK