Media Park en Supporter van Schoon slaan handen ineen

Op 5 maart tekenden het Hilversumse Media Park Beheer en NederlandSchoon een intentieverklaring om de komende jaren samen te werken. Ze slaan de handen ineen om het terrein, waar meer dan 150 mediabedrijven zijn gehuisvest, nog beter vrij te maken van zwerfafval. Daarmee sluit Media Park Beheer aan bij de landelijke beweging van inmiddels ruim 150.000 individuen, buurten, scholen, bedrijven en organisaties die als Supporter van Schoon werk maken van een schone leefomgeving.

Jacco Zwerver van Media Park Beheer en Helene van Zutphen, directeur van NederlandSchoon, tekenden vandaag de verklaring die de samenwerking officieel maakt. Media Park Beheer wil daarmee de opschooninitiatieven die er al zijn nog meer kracht geven en ze zichtbaarder maken voor de bedrijven en bezoekers.

Landelijke Opschoondag
De ruim 150 bedrijven op het terrein, waaronder omroepkantoren, studio’s en Beeld en Geluid, ontvangen elk jaar ongeveer 700.000 bezoekers. Media Park Beheer heeft onder meer als taak om het grote terrein schoon, heel en veilig te houden. Bij de samenwerking kiest de organisatie ervoor om de bestaande ‘opschoondag’ van het Media Park aan te laten sluiten bij de Landelijke Opschoondag, die elk jaar in maart georganiseerd wordt. Daarmee wordt de strijd van het Media Park tegen zwerfaval nog beter zichtbaar voor de huurders en hun gasten.

Afvalbakken en peukenpalen
Met name tijdens grote mediaproducties kent het Media Park een piekbelasting van bedrijvigheid en bezoekers. Om juist bij die drukte het terrein schoon te houden, helpt NederlandSchoon het Media Park met het verbeteren van allerlei voorzieningen zoals afvalbakken en peukenbakken “droppits”. Doordat een aantal daarvan het logo van Supporter van Schoon draagt, laat het Media Park zien nog meer werk te maken van een schone omgeving waar iedereen zich prettig en veilig voelt.

Over Supporter van Schoon
Supporter van Schoon is een initiatief van NederlandSchoon. NederlandSchoon wil zwerfafval in Nederland voorkomen en bestrijden. Om dat doel te bereiken voert de stichting campagnes tegen zwerfafval, doet onderzoek naar het belang van een schone leefomgeving, adviseert bedrijven bij het verwerken van afval en mobiliseert mensen om hun eigen leefomgeving schoon te houden.

Laatste nieuws

Nieuws
ALBERT HEIJN OPENT AH TO GO OP HET MEDIA PARK
Nieuws van bewoners
NEP en MediaMonks zetten wereldwijd nieuwe standaard voor virtual events met nieuwe samenwerking.
Nieuws van bewoners
Afsluiting Oosterengweg: pak de ring of pak de fiets!
Nieuws
NEP verlengt huurovereenkomst op Media Park tot 2035.
Nieuws
United verlengt huurovereenkomst op Media Park tot 2032.
Nieuws
NEP VERLENGT HUUROVEREENKOMST OP HET MEDIA PARK