Afsluiting Oosterengweg: pak de ring of pak de fiets!

De bouw van het Hilversumse deel van de HOV-verbinding gaat van start. Het gaat om de aanleg van een vrije busbaan tussen de A27 en het NS-station in Hilversum, de bouw van een natuurbrug bij Anna’s Hoeve en een spoorwegonderdoorgang voor auto- en fietsverkeer op de drukke Oosterengweg.

De bouw van de spoorwegonderdoorgang op de Oosterengweg heeft de komende periode de meeste impact. Deze kan alleen veilig gebouwd worden als de Oosterengweg volledig wordt afgesloten voor verkeer.

30 maart 2020. Op maandag 30 maart gaan om 05.00 uur ’s ochtends ‘de hekken erop’. Dit betekent dat gedurende anderhalf jaar dagelijks ruim 25.000 automobilisten een andere route moeten kiezen. Ingrijpend omdat er binnen de ring van Hilversum nauwelijks alternatieven zijn om het spoor te kruisen.

Pak de ring óf fiets. Door de afsluiting wordt het dan ook drukker op het gemeentelijk wegennet. Daarom zijn er de afgelopen periode belangrijke ‘binnenstedelijke’ knoop- en knelpunten opgeknapt of uitgebreid. Dat helpt om het verkeer beter te laten doorstromen.

ADVIESROUTE: van harte aanbevolen. Maak zo veel en zo lang mogelijk gebruik van de buitenring of de A27/A1 om Hilversum in en uit te komen. Houd rekening met extra reistijd en probeer de spits te mijden.

Binnen Hilversum is de fiets waarschijnlijk het snelste alternatief. Fietsers kunnen net als wandelaars, gebruik maken van een tijdelijke overweg ter hoogte van de Mussenstraat. Die overweg staat ook open voor nood- en hulpdiensten zodat ze ondanks de drukte, toch binnen de normtijden ter plaatse kunnen zijn.

Laatste nieuws

Nieuws
ALBERT HEIJN OPENT AH TO GO OP HET MEDIA PARK
Nieuws van bewoners
NEP en MediaMonks zetten wereldwijd nieuwe standaard voor virtual events met nieuwe samenwerking.
Nieuws van bewoners
Afsluiting Oosterengweg: pak de ring of pak de fiets!
Nieuws
NEP verlengt huurovereenkomst op Media Park tot 2035.
Nieuws
United verlengt huurovereenkomst op Media Park tot 2032.
Nieuws
NEP VERLENGT HUUROVEREENKOMST OP HET MEDIA PARK