XR LAB GEOPEND OP HET MEDIA PARK

XR lab heeft haar deuren geopend in het Mediacentrum. Het onderwijs- en innovatielab voor de media van de toekomst start met 5 studenten die 20 weken aan de slag gaan met innovatieve projecten van partners uit het mediaveld, zoals AVROTROS en Fremantle Media. En dat is nog maar het begin.. 

XR lab is een publiek private samenwerking tussen onderwijs en bedrijven. Binnen XR lab werken MBO College Hilversum, Mediacollege Amsterdam, Media Perspectives en een breed netwerk van bedrijven samen aan een betere aansluiting van het mediaonderwijs op het werkveld. “De ontwikkelingen in de media industrie gaan zo hard, als we nu met een opleiding starten dan lopen de studenten die over drie jaar klaar zijn alweer achter. Het is dus zaak om in ons huidige onderwijs ruimte te creëren voor continue innovatie.” aldus Claas Hazewinkel, projectleider van XR lab. De X staat voor het onbekende, de R voor reality, het lab voor het experimentele karakter. “We proberen wat uit, testen, maken prototypes en dan gaat er bijvoorbeeld ook wel eens iets stuk. Hoort erbij. Onze projecten hebben altijd een immersive component. We werken bijvoorbeeld aan virtual en augmented reality projecten. Zo hebben we in een eerder project het Melkmeisje van Vermeer virtueel in 3D nagebouwd waardoor de bezoekers tijdens onze presentatie in het schilderij konden rondlopen.”

Finus Tromp, Hoofd Interactieve Media bij AVROTROS, is blij met de komst van deze nieuwe generatie naar het Media Park. “Jongeren zijn een belangrijke doelgroep die steeds minder gebruik maken van de traditionele mediakanalen. Met XR lab halen we deze doelgroep in huis en werken we met ze samen in projecten.”

Stagiair Dave: “Ik vind het als gamedeveloper supertof om aan meerdere projecten voor verschillende opdrachtgevers te werken. Als ik gewoon stage zou lopen bij een bedrijf zou ik waarschijnlijk veel minder zelf mogen doen terwijl ik hier met mijn team echt verantwoordelijk ben voor het resultaat. Dat is ook wel spannend maar hé, wat wil je nou?”

Claas Hazewinkel: “Dit is eigenlijk pas de eerste stap in een grotere beweging die we willen veroorzaken: een community of practice rondom media van de toekomst.”

Kijk voor meer informatie op www.xr-lab.nl.

Laatste nieuws

Nieuws
ALBERT HEIJN OPENT AH TO GO OP HET MEDIA PARK
Nieuws van bewoners
NEP en MediaMonks zetten wereldwijd nieuwe standaard voor virtual events met nieuwe samenwerking.
Nieuws van bewoners
Afsluiting Oosterengweg: pak de ring of pak de fiets!
Nieuws
NEP verlengt huurovereenkomst op Media Park tot 2035.
Nieuws
United verlengt huurovereenkomst op Media Park tot 2032.
Nieuws
NEP VERLENGT HUUROVEREENKOMST OP HET MEDIA PARK