MEDIA PARK WORDT STEEDS GROENER!

Op verschillende manieren proberen wij de impact van ons handelen op het milieu te beperken. Zo zijn we eerder overgestapt over op groene stroom. Hierin levert Ennatuurlijk de elektriciteit en voorziet, in samenwerking met Eneco HollandseWind, de betrokken mediabedrijven van groene stroom. Een belangrijke tweede stap betreffende duurzame oplossingen op het Media Park is het zo zuinig mogelijk omgaan met energie.

Vrijwel alle gebouwen op het park worden verwarmd door middel van warm water dat in de energiecentrale van Ennatuurlijk wordt opgewekt. Door middel van een distributiesysteem wordt dat warme water bij ieder gebouw afgeleverd en gemeten. Vervolgens wordt de warmte intern in het desbetreffende gebouw getransporteerd naar luchtbehandelingskasten en andere afgiftesystemen, zoals radiatoren. Alle warmte die onderweg verloren gaat in het distributienet en het gebouw is een verliespost voor het milieu, maar ook financieel.

Besparing en comfort
Op dit moment wordt er het hele jaar door een hoge aanvoertemperatuur voor warmte gehanteerd. Bij strenge koude [-10 °C] is de aanvoertemperatuur 90 °C. Bij +10 °C buiten is de aanvoertemperatuur nu 70 °C. Deze laatste instelling wordt geleidelijk verlaagd naar 60 °C. Dit is mogelijk omdat de installatie de afgelopen tijd hierop is voorbereid, zodat de wijziging op korte termijn kan worden doorgevoerd. Bij deze verlaging verwacht onze leverancier naast een energie- en kostenbesparing, een gelijkblijvend comfort.

Laatste nieuws

Nieuws
ALBERT HEIJN OPENT AH TO GO OP HET MEDIA PARK
Nieuws van bewoners
NEP en MediaMonks zetten wereldwijd nieuwe standaard voor virtual events met nieuwe samenwerking.
Nieuws van bewoners
Afsluiting Oosterengweg: pak de ring of pak de fiets!
Nieuws
NEP verlengt huurovereenkomst op Media Park tot 2035.
Nieuws
United verlengt huurovereenkomst op Media Park tot 2032.
Nieuws
NEP VERLENGT HUUROVEREENKOMST OP HET MEDIA PARK