MAKE IT WORK OFFICIEEL VAN START OP HET MEDIA PARK

Op maandag 12 november ging Make IT Work officieel van start op een nieuwe locatie: Gateway B. Make IT Work is een samenwerking tussen MyBit en de Hogeschool van Amsterdam (HvA).

Vraag naar digitaal talent enorm
Onder invloed van digitalisering is de arbeidsmarkt in de afgelopen jaren sterk veranderd. De vraag naar specifieke digitale vaardigheden groeit daardoor sneller dan het huidige aanbod bij kan houden. Geleyn Meijer, rector van de HvA, is verheugd dat Make IT Work nu ook van betekenis kan zijn voor de regio Hilversum. Het omscholingstraject loopt al in Amsterdam en Noord-Nederland. “Het belang van een Leven Lang Leren wordt alom gezien en past bij onze maatschappij. Een maatschappij waarin beroepen binnen een mensenleven sterk veranderen én het leven van de mens zelf langer wordt. Koppel daar de urgente vraag naar digitaal vaardig talent aan en je hebt het HvA-programma Make IT Work.”

“Met het succesvolle Make IT Work kunnen we het verschil maken in een tijd waarin bedrijven staan te springen om IT-talent”, zegt wethouder van Media en Economie Wimar Jaeger. “De samenwerking met de HvA biedt kansen voor inwoners en bedrijven in de regio Hilversum.”

Europees voorbeeld
Dat het programma al vele successen kent, blijkt onder meer uit het feit dat Make IT Work dit jaar door de Europese Commissie tot modelproject is bestempeld. De Eurocommissaris voor Digitale economie en samenleving stelde het programma als voorbeeld voor andere EU-landen op het gebied van het aanleren van digitale vaardigheden. Diens Nederlandse vertegenwoordiger Tineke Netelenbos noemt Make IT Work een geweldig initiatief. “Het geeft mensen de kans om te werken in een sector waar ze in eerste instantie niet voor gekozen hebben, maar die bij nader inzien een heel interessante en toekomstgerichte werkkring biedt. Make IT Work is opgenomen in een Europees boekje met negen voorbeeldprojecten. Ik hoop en verwacht dat het programma Europese navolging krijgt.”

Gloednieuwe locatie bij Mybit
De nieuwe lichting van 25 cursisten start in Hilversum in een gloednieuwe omgeving. Als innovatieve softwareonderneming, met een groot maatschappelijk verantwoordelijkheidsgevoel, werkt MyBit ook mee aan de inhoud van het onderwijsprogramma. “Zo vullen onze software engineers een deel van het lesprogramma”, stelt manager Marten Kodde. “Samen met Make IT Work zijn we in staat om behoeftes in de markt te vertalen naar de inhoud van het omscholingstraject. Daarnaast is er binnen de groeiende organisatie van MyBit vraag naar hoogopgeleide IT-professionals.”

Eén van de nieuwe cursisten die 12 november op het Media Park van start is gegaan, is Witho Oost. “Ik verwacht binnen het komende jaar een stevige basis te kunnen leggen in mijn kennis en vaardigheden van Java en de IT-architectuur.” De tot bestuurskundige en journalist opgeleide Oost werkte de laatste tien jaar vooral in de markt van de online content. Als freelancer hield hij zich bezig met zaken als contentstrategie, SEO en e-commerce.

“Ik wil doen wat jullie doen!”
En toen begon het te kriebelen, vertelt Oost. “Ik werk veel met IT’ers samen. Dan is mijn rol die van stakeholder, die voor een UX-verbetering, AB-test of andere e-commerce-achtige zaken iets ‘bestelt’ bij de scrumteams. Sinds drie jaar heb ik het gevoel als ik met IT’ers samen zit: ik wil doen wat jullie doen!”

Het omscholingstraject Make IT Work leidt hoogopgeleiden binnen één jaar op tot volwaardige ICT’ers. Kandidaten worden door inhoudelijke modules, projecten, coaching en intervisie klaargestoomd voor de functies van software engineer, business analytics specialist of cyber security specialist. Ze worden hierbij geholpen door bedrijven die de kandidaten – na het succesvol afronden van het eerste semester – een baan aanbieden. Cursisten ontvangen na afloop van het traject een certificaat van de Hogeschool van Amsterdam.

Op de website van Make IT Work www.it-omscholing.nl is meer informatie te vinden over het omscholingstraject.

Laatste nieuws

Nieuws
ALBERT HEIJN OPENT AH TO GO OP HET MEDIA PARK
Nieuws van bewoners
NEP en MediaMonks zetten wereldwijd nieuwe standaard voor virtual events met nieuwe samenwerking.
Nieuws van bewoners
Afsluiting Oosterengweg: pak de ring of pak de fiets!
Nieuws
NEP verlengt huurovereenkomst op Media Park tot 2035.
Nieuws
United verlengt huurovereenkomst op Media Park tot 2032.
Nieuws
NEP VERLENGT HUUROVEREENKOMST OP HET MEDIA PARK