Eurosport verhuist mediaproductie van Amsterdam naar Hilversum

De productionele tak van sportzender Eurosport opereert sinds donderdag 2 februari niet meer vanuit het Olympisch Stadion in Amsterdam, maar vanuit mediatechnologiebedrijf NEP The Netherlands. In die partij vond Eurosport, sinds 2015 onderdeel van Discovery Communications, de juiste partner voor een verbeterde productie voor haar lineaire kanalen in de Benelux.

In aanvulling op haar pan-Europese feeds, werkt Eurosport steeds meer met lokale programma’s en content. Daarnaast zet de sportzender voortdurend in op uitbreiding van haar sportrechtenportfolio. Met het oog op techniek en innovatie is de verhuizing van haar uitzendactiviteiten van het Olympisch Stadion in Amsterdam naar NEP in Hilversum dan ook een logische next step.

Om een maximale kwalitatieve (en logistieke) verbeterslag te maken, was een volledige verplaatsing van Eurosport’s uitzendactiviteiten noodzakelijk. NEP renoveerde speciaal voor dit doel een vleugel binnen haar pand het Media Park in Hilversum, met daarin vier dedicated production control rooms, vijf voice booths en redactie- en kantoorruimte.

Gijs Poortman, Productiemanager bij Eurosport: “We zijn volop in ontwikkeling. En om ons de komende jaren nog meer te kunnen profileren als toonaangevende sportzender, is deze samenwerking een logische volgende stap. Met haar uitgebreide expertise op het gebied van innovatie en sportproductie, sluit NEP perfect aan op onze wensen en ambities en zijn we nu, als zendergroep, uitstekend voorbereid op toekomstige ontwikkelingen.”

Karel van der Flier, CCO bij NEP The Netherlands: “De keuze voor ons is het begin van een intensieve samenwerking op meerdere gebieden. We staan samen enorm sterk, zeker nu we onze krachten bundelen – ook met het oog op innovatieve, nieuwe manieren om content bij de consument thuis te brengen. Met deze samenwerking versnelt Eurosport haar strategie om content uit te breiden en nog meer kijkers te boeien, over meerdere devices en kanalen – en met exclusieve en premium sportcontent.”

Eurosport is de tweede televisiezender die in korte tijd verhuist met haar uitzendstraat van Amsterdam naar Hilversum. Eerder verhuisde sportzender Ziggo Sport al van Amsterdam naar de mediastad.

Ziggo Sport officieel vanuit het Media Park

 

Laatste nieuws

Nieuws
ALBERT HEIJN OPENT AH TO GO OP HET MEDIA PARK
Nieuws van bewoners
NEP en MediaMonks zetten wereldwijd nieuwe standaard voor virtual events met nieuwe samenwerking.
Nieuws van bewoners
Afsluiting Oosterengweg: pak de ring of pak de fiets!
Nieuws
NEP verlengt huurovereenkomst op Media Park tot 2035.
Nieuws
United verlengt huurovereenkomst op Media Park tot 2032.
Nieuws
NEP VERLENGT HUUROVEREENKOMST OP HET MEDIA PARK