Boekpresentatie 100 jaar Hilversum Mediastad

Op woensdagmiddag 14 februari wordt in Beeld en Geluid het boek 100 jaar Hilversum Mediastad van Peter Schavemaker gepresenteerd door uitgeverij Conserve, de uitgever van De iconen van het NOS Achtuurjournaal dat in 2012 verscheen.

Het boek 100 jaar Hilversum Mediastad vertelt in details het verhaal hoe Hilversum, ooit een rustig tuin- en weversdorp, vanaf 1918 veranderd tot het middelpunt van de Nederlandse omroepgeschiedenis. Sommige details worden voor het eerst gepubliceerd.

Bij de Hilversumse burgemeester Reijmer zorgde de komst van de omroep destijds nog voor grote angst. In 1927 zei hij: ‘De toekomst zal moeten leren of en in hoeverre uitbreiding van deze industrie voor gemeente Hilversum een onverdeeld gemeentebelang is te noemen.’ Honderd jaar later is Hilversum dé mediastad van Nederland, waar 12.000 mensen werken in de creatieve industrie bij zo’n 1700 bedrijven.

Het boek kijkt ook vooruit hoe Hilversum mediastad kan blijven in de toekomst binnen het huidige, snel veranderende medialandschap. In het boek komen sleutelfiguren aan het woord: (oud-) politici en (voormalige) omroepmedewerkers, maar ook inwoners van Hilversum en bedrijven. Het boek is gesponsord door het Media Park, Beeld en Geluid, BNNVARA, NPO, Ngage Media, Rabobank en er is gebruik gemaakt van het archief van dagblad De Gooi- en Eemlander.

Peter Schavemaker (Nijverdal, 1967) is media- en muziekjournalist. Hij groeide op in Hilversum en kwam van jongs af aan bij de omroepen als medewerker van de ziekenomroep RANO en lokale omroep. Later werkte hij ook voor de KRO, RTL en NCRV. Hij schrijft voor Reporters Online/Blendle, Spreekbuis.nl ; Broadcast Magazine, dagblad De Gooi- en Eemlander, De Telegraaf, AD, VARA-gids, NPO Radio 2, KRO Studio, HUMO en het Amerikaanse vakblad Animation Magazine.

Peter Schavemaker – 100 jaar Hilversum Mediastad, 512 pagina’s, uitgeverij Conserve, ISBN 978 90 5429 427 6, € 24,99

Voor meer inlichtingen over het boek en de auteur: uitgeverij Conserve, postbus 74, 1870 AB Schoorl, telefoon 072-509 3693, www.conserve.nl en info@conserve.nl

Laatste nieuws

Nieuws
ALBERT HEIJN OPENT AH TO GO OP HET MEDIA PARK
Nieuws van bewoners
NEP en MediaMonks zetten wereldwijd nieuwe standaard voor virtual events met nieuwe samenwerking.
Nieuws van bewoners
Afsluiting Oosterengweg: pak de ring of pak de fiets!
Nieuws
NEP verlengt huurovereenkomst op Media Park tot 2035.
Nieuws
United verlengt huurovereenkomst op Media Park tot 2032.
Nieuws
NEP VERLENGT HUUROVEREENKOMST OP HET MEDIA PARK