Biodiversiteit op het Media Park

Nieuws

26 januari 2021
Duurzaamheid

Biodiversiteit op het Media Park

Eind 2020 zijn op het Media Park op diverse plekken nestkasten opgehangen en insectenhotels neergezet. Naast deze plaatsingen is een inventarisatie gedaan naar het vergroten van de leefbaarheid en biodiversiteit op het Media Park, wat resulteert in een meerjarig plan.

Het Stadsfonds heeft financiering toegekend om de begroting rond te krijgen naast de bijdragen van Media Park Enterprise en de andere grondeigenaren op het Media Park. Het project staat onder leiding van Ben Bus van de Gooise Bij en partners van het project zijn Media Park Enterprise, Beeld en Geluid, MediaGroen, Vogelwerkgroep Gooi en Omstreken, Echinops en Wolverlei. Bedoeling is dat andere mediabedrijven op het Media Park, de oude Wereldomroep (AVROTROS) en Goois Natuurreservaat (GNR) aanhaken om de route compleet te krijgen.

Doel van het totale project is meer leefbaarheid en biodiversiteit verkrijgen in het groengebied op het Media Park en omgeving. Het vervolg van het project is gericht op het:

  • verbeteren, veilig en bereikbaar maken van de wandelpaden;
  • verwijderen van prullenbakken en toegankelijk en schoonmaken van de zitbankjes;
  • uitdunnen en deels verwijderen van hedera en hiervoor in de plaats nieuwe struiken en zaden laten ontwikkelen;
  • verwijderen van oude bomen waarbij van het snoeihout takkenrillen worden gemaakt (wanden van stapels hout waarin diverse dieren kunnen wonen, schuilen of hun voedsel kunnen halen);
  • opstellen van een ecologisch groenplan met ideeën als meer ruimte voor licht en het planten van oude wilde hyacintensoorten.

Daarnaast is het de bedoeling dat het geheel een educatief karakter krijgt. In de samenwerking met de Hogeschool van Amsterdam worden verschillende wandelroutes uitgestippeld en digitaal en fysiek zichtbaar gemaakt. Het wandelpad vanaf de Insulindelaan (NTR) tot en met de GNR-Infoschuur biedt voor groepen kinderen onder schoolbegeleiding en bezoekers aan het Media Park de mogelijkheid om natuuropdrachten te maken die het GNR kan ondersteunen. In de eindfase zal de Stichting Omgevingseducatie in samenspraak met betrokkenen ervoor zorgen dat bewegwijzeringsborden visueel en digitaal worden ontworpen en gemaakt.

Bron: Mediagroen

Lees ook het nieuws over andere Campus-gerelateerde onderwerpen

Meer nieuws