Communicatieadviseur

Communicatieadviseur

Kenmerken
  • Bij: EO
  • Branche: Media

Jouw talent is communiceren en adviseren. De afgelopen jaren ben jij gegroeid in je functie als communicatieprofessional. Je vindt het heerlijk om samen te werken met een team, maar kunt ook goed zelfstandig aan de slag. Je kunt relativeren en je bent stressbestendig en daarnaast vind je het leuk om anderen te overtuigen. Je bent creatief en steekt graag je handen uit de mouwen. Samen met je enthousiaste collega’s vorm je een team dat het voor elkaar krijgt om de content van de EO bij de juiste doelgroep toegankelijk en relevant te maken via de media. 

Jouw passie is verhalen vertellen, waardoor je impact kunt generen. Jij kunt niet wachten om de “Big Why” van onze (online) content te vertalen naar een creatief communicatieplan. Met je collega’s ga je aan de slag om de thema’s en content van de EO voor een breed publiek toegankelijk en relevant te maken. Je denkt samen met redacties na over de strategie en de kernboodschap die je wilt communiceren.  Je stelt een projectbegroting op, werkt vanuit het gekozen communicatieframe, adviseert en informeert proactief aan interne en externe stakeholders. Daarnaast leid je meerdere grote projecten naast elkaar, zorg je voor integrale afstemming en werk je samen met de specialisten binnen ons team voor het realiseren van jouw projecten. Je hebt regelmatig contact met journalisten om de content van de EO te delen via diverse mediakanalen, zoals kranten, radio en televisie. Daarnaast reageer je op persvragen met een vooraf afgestemde kernboodschap.

Wie ben jij?  
– Jij hebt ruime werkervaring als communicatieprofessional
– Jij bent een creatieve concept-denker
– Het hebben van een relevant netwerk en ervaring in de media is een pré
– Ervaring als woordvoerder van een organisatie is een pré
– Je kunt je (schriftelijk) goed verwoorden in de Nederlandse taal
– Je past met wie je bent en hoe je in het leven staat goed bij de missie van de EO  

Het team  
De afdeling Merk & Communicatie is een belangrijk team voor de EO. Vanuit de missie wordt richting gegeven aan het bouwen van een sterk en onderscheidend EO-merk voor onze geprioriteerde doelgroepen. Het team krijgt dit goed voor elkaar, door een prettige onderlinge samenwerking gecombineerd met vakkennis. Geloof, inspiratie en vertrouwen spelen daarbij een grote rol.   

Wie zijn wij?    
De EO is een eigentijds christelijk mediabedrijf dat onderdeel uitmaakt van het publieke bestel. Overtuigd van Gods liefde voor iedereen, vertellen we verhalen. We willen verhalen laten horen die ertoe doen en die mensen inspireren. Verhalen die gaan over geloven, maar ook over andere belangrijke thema’s. Samen met zo’n 400 professionals maken we content voor tv, radio, online, bladen en organiseren we evenementen. De EO is een inspirerende, professionele en gastvrije organisatie waar verbinding voorop staat.

Wat krijg jij?  
– Een prachtige werkplek in een bijzonder pand vlakbij Station Hilversum Sportpark
– Een contract van ruim 6 maanden bij het grootste christelijke mediabedrijf van Nederland,
*let op, het gaat hier om vervanging van zwangerschapsverlof van half januari tm 31 juli 2025
– Een MacBook en een iPhone
– Salariëring volgens de CAO-omroeppersoneel. Afhankelijk van je ervaring ligt het salaris tussen €3.300,- en €4.100,- per maand op basis van een 36-urige werkweek, waarbij je ervaring als woordvoerder wordt meegenomen in de bepaling van het salaris.
– Een plek in een energiek en gedreven team dat goed samenwerkt
– De mogelijkheid om een deel van de week thuis te werken
– Een eindejaarsuitkering, vakantietoeslag en een werkgeversbijdrage zorgverzekering. 

Bekijk hier de arbeidsvoorwaarden van de EO.

Reageren?  
Herken jij je helemaal in dit profiel en wil jij (tijdelijk) onderdeel worden van ons team Merk&Communicatie, reageer dan voor 27 oktober a.s. Wil je meer informatie neem dan gerust contact op met Marielle onze recruiter. 

Vraag over deze vacature?

Mariëlle Kloosterhuis: 06-50265021 | marielle.kloosterhuis@eo.nl

Kenmerken
  • Bij: EO
  • Branche: Media