Het Top 2000-seizoen barst weer los: van quizzen tot eindejaarsfeest

Nieuws

14 oktober 2024
Business

Het Top 2000-seizoen barst weer los: van quizzen tot eindejaarsfeest

De terugkeer van de ‘Top 2000’ op de Nederlandse televisie dit najaar brengt een gevarieerd programma met zich mee, dat van muziekquizzen tot verdiepende documentaires reikt. Vanaf november kunnen liefhebbers weer genieten van de iconische muzieklijst, met programma’s die zowel de muziekkennis testen als bijzondere anekdotes uit de muziekwereld onthullen.

Op 25 november trapt de Top 2000 af met de jaarlijkse Top 2000 Quiz, gepresenteerd door Thomas van Luyn en Leo Blokhuis. In deze quiz worden bekende Nederlanders uitgedaagd om hun muzikale kennis te etaleren, met als inzet een plek in de grote finale en de kans op het winnen van een felbegeerde platenspeler. De quiz wordt elke zondag om 20.20 uur uitgezonden op NPO 3.

Parallel aan de quiz duikt Leo Blokhuis dieper in de muziekgeschiedenis met de serie Top 2000: The Untold Stories. Dit programma belicht niet eerder vertoonde reportages en interviews, en verkent dit jaar de muzikale erfenis van Memphis. Verhalen van artiesten als Seal en de band Nothing But Thieves geven een unieke kijk op hun creatieve processen. Top 2000: The Untold Stories is wekelijks te zien vanaf 27 november, elke woensdag om 22.20 uur op NPO 3.

Het jaarlijkse hoogtepunt, de Top 2000 a gogo, gepresenteerd door Diederik Ebbinge en Leo Blokhuis, start op 26 december. Dit eindejaarsfeest combineert muzikale reportages, verrassende videoclips en live-interviews, en biedt een podium aan verschillende gasten om te praten over hun muzikale helden en persoonlijke herinneringen. Dit programma is dagelijks te zien om 21.30 uur op NPO 1.

Naast de televisie-uitzendingen nodigt Leo Blokhuis muziekliefhebbers uit voor de Top 2000 Online Pubquiz vanuit zijn werkkamer, met de eerste sessie op 25 oktober. Ook keert de Top 2000 a gogo-podcast terug met nieuwe afleveringen waarin Blokhuis door de popgeschiedenis navigeert, beschikbaar vanaf 1 december via NPO Radio 2 en de NPO Luister-app.

Met deze rijke programmering bevestigt de Top 2000 zijn status als een niet te missen muzikaal evenement voor iedereen die van muziek houdt en meer wil weten over de verhalen achter de noten.

Foto: Annemieke van der Togt

Lees ook het nieuws over andere Campus-gerelateerde onderwerpen

Meer nieuws