Reinout Oerlemans inspireert tijdens opening Dutch Media Week

Nieuws

1 oktober 2024
Business

Reinout Oerlemans inspireert tijdens opening Dutch Media Week

Gisteren, maandag 30 september, opende Reinout Oerlemans, een van de meest invloedrijke mediaondernemers van Nederland, de ‘Business Day: Future of Content Creation’ af tijdens Dutch Media Week 2024. In zijn keynote deelde Oerlemans waardevolle inzichten uit zijn lange ondernemerscarrière: hij sprak  over de impact van opkomende technologieën zoals kunstmatige intelligentie (AI) op de toekomst van de Nederlandse mediasector.

Oerlemans, oprichter van Eyeworks en voorzitter van 3BMG, reflecteerde op zijn loopbaan en de keuzes die hem tot internationale successen brachten. Met de oprichting van Eyeworks in 2001 en de daaropvolgende verkoop aan Warner Bros in 2014, vestigde hij zich als een invloedrijke speler in de wereldwijde media-industrie. Tegenwoordig staat hij aan het roer van 3BMG, een toonaangevend productiebedrijf.

Oerlemans gaf het publiek een aantal kernlessen mee over ondernemen en innoveren in de media:

  • Herken kansen en grijp ze.
  • Een sterke achterban is onmisbaar.
  • Houd vast aan je visie en wees standvastig.
  • Diversifieer, blijf flexibel en bouw aan een sterke bedrijfscultuur.
  • Timing is alles.
  • Werk samen met mensen die briljanter zijn dan jij.

Naast zijn ondernemerslessen sprak Oerlemans enthousiast over de mogelijkheden die AI biedt voor de media-industrie. Hij ziet AI als een gamechanger voor de toekomst van contentcreatie. “AI opent de deur naar ongekende creatieve mogelijkheden, maar het vraagt ook om een nieuwe manier van samenwerken binnen de industrie”, benadrukte hij.

Met de opening van de Business Day: Future of Content Creation zette Oerlemans de toon voor een veelbelovende editie van Dutch Media Week, waarin innovatie en toekomstgerichte ideeën centraal staan.

Meer leren en inspiratie opdoen? Woensdag staat de Business Day ‘Building a Trusted Media Landscape’ op het programma. Tickets zijn nog verkrijgbaar via deze link.

Foto: ©️FeikeFaaseFotografie

Lees ook het nieuws over andere Campus-gerelateerde onderwerpen

Meer nieuws