Armin van Buuren vereeuwigd in ‘Wall of Fame’ Beeld & Geluid

Nieuws

26 september 2024
Nieuws & Events

Armin van Buuren vereeuwigd in ‘Wall of Fame’ Beeld & Geluid

Dinsdagavond 24 september is Armin van Buuren vereeuwigd met een portret in de ‘Wall of Fame’ van het media-instituut Beeld & Geluid in Hilversum. De 47-jarige dj en radiomaker werd hiermee geëerd voor zijn indrukwekkende bijdrage aan de radio, vooral met zijn programma ‘A State of Trance’. Vorig jaar ontving Van Buuren de ‘Ere Zilveren Reissmicrofoon’ voor zijn werk, een prestigieuze prijs voor uitmuntende radiomakers. Winnaars van deze prijs, evenals die van de ‘Ere Zilveren Nipkowschijf’, krijgen een ereplaats in de Wall of Fame.

Van Buuren, die sinds 2001 zijn programma A State of Trance presenteert, bereikt wekelijks meer dan 40 miljoen luisteraars in ruim 80 landen. De show, die wordt gemaakt in zijn studio in Amsterdam, heeft zich ontwikkeld tot een van de meest beluisterde muziekprogramma’s ter wereld.

Bij de onthulling van zijn portret sprak Van Buuren zijn dankbaarheid uit: “Ik voel me meer dan gevleid dat mijn portret aan de Wall of Fame wordt toegevoegd. Radio is een medium dat makkelijk in de belevingswereld van mensen binnenkomt. Ik ben blij daar aan te kunnen bijdragen, want ik maak mijn radioprogramma vanuit mijn hart. Het is dan ook heel bijzonder om op deze manier geëerd te worden.”

Voorafgaand aan de onthulling was Van Buuren de hoofdgast in een talkshow, waarin hij vertelde over zijn liefde voor radio en trance-muziek. Zijn grote voorbeeld, radiomaker Ben Liebrand, sprak hem toe via een videoboodschap. Ook namen zijn vader Joep van Buuren, radiomaker Robin Alders, dj-talent Laura van Dam, en Ere Zilveren Reissmicrofoon-jurylid Vincent Bijlo deel aan de avond, waarin de carrière van dit Nederlandse muziekicoon centraal stond.

Van Buuren sluit zich met deze eer aan bij andere grote namen in de Nederlandse media, die een plek hebben gekregen in de Wall of Fame van Beeld & Geluid.

Foto: Ewald Geerdink

Lees ook het nieuws over andere Campus-gerelateerde onderwerpen

Meer nieuws