Redacteur (m/v/x)

Redacteur (m/v/x)

Kenmerken
  • Bij: NTR
  • Branche: Media

Ben jij een echte kunstliefhebber? Altijd nieuwsgierig naar de laatste releases, tentoonstellingen en boeken? Dan zijn wij op zoek naar jou!

De NTR is de omroep achter veelgeprezen titels als Het Klokhuis, Andere Tijden, Dream School en Kunststof. Op het gebied van cultuur, informatie, educatie en wetenschap bieden we content voor alle doelgroepen, met programma’s en platforms die inspireren en leiden tot nieuwe inzichten en persoonlijke groei.

Bij de redactie Verdiepende Kunst laten we de kijkers en luisteraars op een toegankelijke manier in aanraking komen met kunst en cultuur. Zo maken we programma’s als Kunststof (NPO Radio 1), Uur van de wolf, Eus’ Boekenclub en Top 2000 a gogo.

Voor Kunststof zoeken wij in de periode van 1 november 2024 t/m 31 maart 2025 een: Redacteur (m/v/x)

Dit ga je doen:
– Benaderen en selecteren van gasten en het houden van voorgesprekken;
– Research en redactionele voorbereidingen voor de gesprekken aan tafel;
– Interviews en onderwerpen compleet en zorgvuldig uitwerken voor het draaiboek;
– Regisseren van de live uitzendingen in Het Radiohuis;
– Het schrijven van artikelen voor de NPO radio1 website.

Dit ben jij:
– Niet bang om je frisse blik te delen;
– Iemand met een brede interesse, van cabaret tot fotografie, en van hiphop tot theater;
– Je bent op de hoogte van de nieuwe culturele ontwikkelingen;
– Iemand die diversiteit en inclusie hoog in het vaandel heeft staan;
– Een echte teamplayer; goed in samenwerken maar ook raad weet met eigen initiatief en zelfstandigheid;
– Taalvaardig en communicatief;
– Journalistiek inhoudelijk sterk – nieuwsgierig, open, doortastend, resultaatgericht en zorgvuldig.

En dit bieden wij:
Een tijdelijk contract tot en met 31 maart 2025. Deze functie wordt, afhankelijk van kennis en ervaring, gehonoreerd binnen salarisklasse G (inschaling tussen € 3.118,48 en € 4.757,41) van de omroep-CAO. Ook de overige arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO voor het omroeppersoneel.

Een veelzijdige rol in een betrokken en bevlogen team, waar een open, collegiale en professionele sfeer heerst.

Ambitie zien we graag en we dragen met veel plezier bij aan jouw ontwikkeling. Wil je doorgroeien, iets anders proberen of wat nieuws leren? Intern biedt NTR hier veel gelegenheid voor, maar dankzij onze opleidingsbudgetten en jouw persoonlijke loopbaanbudget gaat de verrijking wat ons betreft ook buiten de werkvloer verder.

Als NTR-medewerker ontvang je onder andere een decemberuitkering van 6%, 8% vakantiegeld, een reiskostenvergoeding, ruim 5 weken vakantie op jaarbasis, jaarlijkse periodieke groei in je salaris, een collectieve pensioenregeling en een maandelijkse tegemoetkoming voor je ziektekostenverzekering.

Bij de NTR hechten we veel waarde aan de balans tussen werk en privé. Daarom bieden we, waar het mogelijk is, een hybride werkregeling. We ondersteunen deze werkwijze met de juiste tools en technologie, zodat je altijd productief en verbonden kunt blijven.

Klimaatbewust werken is een groot goed bij de NTR. Samen met de collega’s van andere publieke omroepen doen we mee aan het duurzaamheidsprogramma ALBERT, waarmee we voorwaarden creëren om te kunnen streven naar een minimale CO2-voetafdruk bij alles wat we maken.

NTR streeft naar een inclusieve organisatiecultuur die de diversiteit van onze maatschappij weergeeft. Een sfeer waarin iedereen zich thuis en verbonden voelt draagt bij aan het werkplezier en biedt maximaal ruimte voor inspiratie en creativiteit. Wij geloven in de meerwaarde van ieder individu, onze vacatures staan daarom open voor iedereen. Ben jij bijvoorbeeld iemand met een migratieachtergrond, een fysieke beperking of neurodivers? Dan ben ook jij van harte welkom om te reageren.

Vragen?
Voor informatie over de functie kun je contact opnemen met Yvonne Hoksbergen, eindredacteur Kunststof via yvonne.hoksbergen@ntr.nl

Enthousiast geworden? Reageer dan!
Weet je genoeg, herken je jezelf in bovenstaand profiel en ben je enthousiast over deze tijdelijke plek? Reageer dan uiterlijk 30 september 2024 met je CV en een (originele) motivatie via deze link.

Heb je gesolliciteerd?
Weet je genoeg, herken je jezelf in bovenstaand profiel en ben je enthousiast over deze tijdelijke plek? Reageer dan uiterlijk 30 september 2024 door je CV en een (originele) motivatie.

Kenmerken
  • Bij: NTR
  • Branche: Media