Hoge kijkcijfers voor Paralympische Spelen bij NOS

Nieuws

9 september 2024
Business

Hoge kijkcijfers voor Paralympische Spelen bij NOS

‘De Paralympische Spelen’ in Parijs bereikte in Nederland een enorm publiek. De NOS verzorgde zowel de live uitzendingen van de wedstrijden als het dagelijkse praatprogramma ‘Studio Para Parijs’, waarmee in totaal 5,5 miljoen kijkers bereikte. Het praatprogramma, dat elke avond werd uitgezonden, haalde een gemiddelde kijkdichtheid van 295.000 kijkers.

De waardering voor Studio Para Parijs was hoog: kijkers gaven het programma een gemiddelde score van 8,1. Dit onderstreept de positieve ontvangst en de groeiende interesse voor de Paralympische Spelen.

Ook online was er veel belangstelling. De paralympische pagina’s op NOS.nl en in de NOS-app werden 4,2 miljoen keer bezocht door 1,5 miljoen unieke bezoekers. Daarnaast werden de livestreams van de wedstrijden 3,2 miljoen keer gestart door 750.000 gebruikers.

Deze cijfers bevestigen de toenemende populariteit van de Paralympische Spelen in Nederland, waarbij zowel op televisie als via online platforms massaal werd meegedacht en meegeleefd met de prestaties van de atleten.

Lees ook het nieuws over andere Campus-gerelateerde onderwerpen

Meer nieuws