UEFA en EMG / Gravity Media leveren geavanceerde workflows op UEFA EURO 2024

Nieuws

13 juli 2024
Business

UEFA en EMG / Gravity Media leveren geavanceerde workflows op UEFA EURO 2024

Het UEFA EURO 2024 kampioenschap is net afgerond, en EMG / Gravity Media benadrukt de geavanceerde uitzendinfrastructuur die wereldwijd is ingezet voor UEFA en diverse internationale omroepen, waaronder ITV, NOS en Optus Sport. Voor de UEFA leverde EMG / Gravity Media de Technical Operations Centres en FANTV-oplossing op tien locaties in Duitsland en zorgde voor reuzenschermervaringen en live helikopterbeelden in 1080p HDR.

EMG / Gravity Media leverde ook vier OB-trucks en RF-apparatuur voor de tien wedstrijden in het Keulse Stadion en Düsseldorf Arena. De zes helikopters, uitgerust met de nieuwste UHD HDR gestabiliseerde camera gimbals, werden regionaal ingekocht om de vliegtijd te minimaliseren en volgden het initiatief van EMG / Gravity Media om de CO2-uitstoot te compenseren.

Samenwerkingen met omroepen zoals ITV in het Verenigd Koninkrijk resulteerden in een duurzame 1080p50 HDR-productieworkflow, waarbij een 30/70 personeelsverdeling tussen Berlijn en het VK werd gerealiseerd. Cruciaal is dat het grootste deel van de apparatuur, zoals EVS replay, geluid en graphics, in Londen stond, verbonden via 10Gb-paden. ITV kon hierdoor kosten en de milieu-impact van het verplaatsen van crew en uitrusting over de grens besparen. Bovendien leverde EMG / Gravity Media nieuwe wagens aan ITV op locatie, voorzien van een back-upbatterij op zonne-energie.

EMG Nederland volgde het Nederlands elftal voor NOS met een team van 15 crewmensen, een OB en 6 camera’s. Het team produceerde programma’s vanuit het stadion voor voorbeschouwingen, analyses en nabeschouwingen.

In Australië bood het team technische ondersteuning en operationeel werk voor Optus Sport, waarbij wereldfeeds werden geïntegreerd met live verbindingen naar Duitsland en lokale omroepen. Dit alles terwijl de hosting voorafgaand aan de wedstrijd en een verbinding met het CONMEBOL 2024 COPA America-toernooi ook voor de Optus Sport-kanalen werd verzorgd.

Eamonn Curtin, Interim Chief Commercial Officer bij EMG / Gravity Media, zegt: “Na een succesvolle EURO, zijn we trots om te mogen melden dat dit evenement behoort tot de grootste live uitzendingen die we hebben gefaciliteerd sinds de fusie van onze twee bedrijven. De samenwerking van onze diverse werknemers met verschillende achtergronden en landen weerspiegelt het doel van onze fusie; het benutten van onze collectieve expertise en ervaringen. Samen hebben we innovatieve en duurzame workflows gecreëerd om de UEFA en partners als ITV en Optus te ondersteunen en zo de best mogelijke Euros-ervaring voor hun publiek te garanderen.”

Lees ook het nieuws over andere Campus-gerelateerde onderwerpen

Meer nieuws