Dutch Game Day powered by Control

EVENTS

3 okt
3 oktober 2024
Events

Dutch Game Day powered by Control

Informatie

  • 3 oktober
  • Beeld & Geluid, Media Parkboulevard 1, 1217 WE, Hilversum
  • 09:00 tot 19:30 uur
  • Vanaf 76,70
Meer informatie

Dutch Game Day powered by Control is een congres voor en door game developers. Er is aandacht voor nieuwe ontwikkelingen in de industrie en we zoomen in op specifieke actuele en specialistische vraagstukken.

Of men ervan bewust is of niet, bijna iedereen speelt tegenwoordig games. Op televisies met hoge resolutie, aangedreven door krachtige machines, of op draagbare consoles, maar ook op de kleine schermen van onze mobiele telefoons. Daarmee zijn games niet meer weg te denken uit het moderne medialandschap.

Het programma
8:30 – 9:30 uur: Inloop
9:30 – 17:30 uur: Talks, rondetafelsessies en expo
17:30 – 19:30 uur: Netwerkborrel

Het evenement bestaat uit twee tracks met sprekers uit binnen- en buitenland. Op veler verzoek vinden ook de rondetafelsessies weer plaats. In de centrale expo presenteren bedrijven hun games en gaan zij in gesprek met klanten, partners, medewerkers of stagiaires. De dag wordt afgesloten met een netwerkborrel. Combitickethouders krijgen tevens toegang tot het aansluitende avondprogramma van de uitreiking van de Dutch Game Awards 2024, georganiseerd door de DGA.

Thema’s & Sprekers
De Dutch Game Day behandelt onderwerpen als art, (game)design, programmeren, maar ook enkele zakelijke aspecten van het maken van games. Een aantal van de sprekers die je tijdens de Dutch Game Day kunt verwachten zijn:

Shania Hall
Shania Hall van Sumo deelt op de Dutch Game Day haar aanpak voor het ontwerpen van kleding in The Texas Chain Saw Massacre. Ze benadrukt het belang van snelle en effectieve communicatie van ideeën in concept art. Hall begon in de app-industrie en werkt al vijf jaar in de game-industrie, waar ze haar vaardigheden en passie verder heeft ontwikkeld.

Matthew Handrahan
Handrahan, voormalig journalist, is nu senior portfolio manager bij Kepler Interactive en Kowloon. Bij de Dutch Game Day bespreekt hij hoe de unieke kenmerken van Pacific Drive bijdroegen aan het succes van de game. Ontdek wat developers kunnen leren over het uitbrengen van games in een drukkere markt.

Koop hier je tickets.

Foto: Arno Landsbergen

Informatie

  • 3 oktober
  • Beeld & Geluid, Media Parkboulevard 1, 1217 WE, Hilversum
  • 09:00 tot 19:30 uur
  • Vanaf 76,70
Meer informatie

Andere events die wellicht ook interessant zijn

Meer nieuws